Máme stánek na Knižním veletrhu UHK

Ve čtvrtek 10. října 2024 v rámci celostátní akce Týden knihoven, zaměřené i letos na mediální gramotnost a potřebu šíření jazykové kultury koná další Knižní veletrh v areálu Univerzity Hradec Králové. Hlavním hostem se letos stane scénárista, dramatik, vynikající herec a textař Zdeněk Svěrák. Osobnost Zdeňka Svěráka asi není třeba zvlášť představovat, tak si jen připomeňme jeho působení ve fenomenálním Divadle Járy Cimrmana, či filmy jako Obecná škola (1991), Marečku, podejte mi pero (1976), Vesničko má středisková (1985), Na samotě u lesa (1976), Vrchní, prchni (1980), Jáchyme, hoď ho do stroje (1974) Tři bratři (2014), Tři veteráni (1983), či Kolja (1996), které náleží do zlatého fondu české kinematografie.

Veletrh ale přinese ještě řadu dalších zajímavých okamžiků, například křty pozoruhodných publikací a setkání s jejich autory. Návštěvníci se během dopoledního programu mohou těšit na představení publikačního počinu, jenž vznikl na půdě Památníku národního písemnictví Muzea literatury – Pátečníci na fotografiích Karla Čapka. Tuto knihu společně sepsali a představí dr. Jan Bílek a dr. Jarmila Schreiberová. Díky této jedinečné, velmi výpravné publikaci se vrátíme o sto let dříve, protože právě před 100 lety soustředil spisovatel Karel Čapek kolem sebe 60 vlivných osobností, které se v jeho domě pravidelně v pátek odpoledne setkávaly – vedle bratří Čapků do Malých Svatoňovic přijížděl Edvard Beneš, Josef Kopta, František Langer, Tomáš G. Masaryk, Ferdinand Peroutka, Karel Poláček, Václav Rabas nebo Josef Šusta.

Program veletrhu obohatí i setkání se spisovatelkou Jindřiškou Kracíkovou nebo s absolventkou UHK Mgr. Pavlou Hájičkovou, která představí svoji právě vydanou publikaci Kabinet pro hosta. Během dopoledního programu mohou návštěvníci knižního veletrhu sledovat v aule program E- zdroje ve výuce a dále prezentaci Umělá inteligence, vytvořenou na FIM UHK. Letošní veletrh tak opět nabídne živá setkání s autory publikací a přinese vhled do tvůrčího procesu a reaguje i na nové trendy.

A hlavně tam budou stánky místních nakladatelů, mezi které se také hrdě hlásíme. Chcete-li nás potěšit návštěvou a vybrat si z naší produkce dárek za festivalové ceny, jste vítáni. Stánky budou k dis pozici od 9.30 do 17 hod. Na našem stánku bude také možné absolvovat biblioterapeutickou konzultaci s výkladem karet (využijeme sadu Lehké fantazijno, která je přílohou antologie Žena se lvem-Žena se sovou-Žena s drakem-Žena s labutí). Cena je 300 Kč a časy, na které je možné se objednat, se pohybují mezi 14-16 hod.

Zatím žádné komentáře.

Napsat komentář

Zásady ochrany osobních údajů

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.